Peru - Nederland - Peru
Door: Maud
Blijf op de hoogte en volg Maud
21 Maart 2009 | Peru, Lima
In februari heb ik niet echt veel meer gedaan dan op stap gaan en lekker lang uitslapen. Samen met Sandra en Eline, Cesar en een paar Duitse meiden hebben we ons aardig vermaakt. Ik ben van alle hostels maar naar een eigen kamer verhuist en verder is Christian, de broer van Cesar, 2 weken op vakantie geweest. Hij woont nu in Finland, maar was de laatste 2 weken van Februari in Cusco op familie en vrienden bezoek. Christian had geld ingezameld om kleren en schoenen te kopen voor de kids in een dorpje op 2 uurtjes rijden van Cusco. We zijn de kleren en schoenen op een plaatselijke markt gaan kopen en hebben ze daarna met zijn familie naar het dorpje gebracht. De kids waren er erg blij mee.
Ook zijn we een aantal keer naar een voetbalwedstrijd geweest van Cenciano, de club van Cusco. Wonderbaarlijk wonnen ze ook nog die keren dat we er waren, aangezien de helft van het elftal de avond ervoor in de Mythologie biertjes zat te drinken. De laatste keer dat ik naar de wedstrijd ging was begin maart. Deze keer was het minder leuk, want toen kreeg ik een telefoontje dat Oma was overleden. Met mijn super verzekering was het mogelijk om voor een weekje terug te gaan naar Nederland om bij de begrafenis te zijn. De reden was absoluut minder, maar ik vond het super om weer even iedereen te zien. En ja na die week kon ik weer terugvliegen naar Cusco.
De afgelopen 2 weken ben ik samen met Sandra en Eline naar Tipon geweest om Cavia (Cuy) te eten. Nou ik niet, maar die 2 hebben heerlijk gesmuld. Nee hoor zo lekker vonden ze het niet. Maar het was wel een leuk dagje uit. Ook zijn we nog een keer naar Pisac gegaan. Naar de zondagse markt. En je, natuurlijk ook op stap.
Donderdagavond zijn we met zen 4-en uitgaan eten bij een tapasrestaurant om mijn verjaardag te vieren. Dat feestje ging in de Mytologie nog even door. Hier werd om twaalf uur voor me gezongen en kreeg ik een taart in men gezicht geduwd. Heerlijk, heel mijn haren en gezicht onder de plakzooi. Maar na een paar gratis shotjes was ik dat ook weer vergeten :) De foto´s van deze avond moet ik nog doorgestuurd krijgen dus die houden jullie nog van me tegoed.
Vrijdag had ik de familie van Cesar uitgenodigd om te gaan lunchen en diezelfde avond moest ik nog bij hun langs omdat ze ook een taart voor me gekocht hadden. Je raad het al, die kreeg ik natuurlijk ook in mijn gezicht. Super die Peruaanse gewoontes. Ma die taart moest ik ook nog gaan eten met de meiden, omdat het hun laatste avond in Cusco was. Na 2 maanden veel plezier moesten we helaas afscheid nemen, maar als het goed is zien we elkaar snel weer.
En nu is het alweer zaterdag en heb ik net een hele dag op het vliegveld in Cusco doorgebracht. Ik zou vanmorgen vliegen om 12.00 vliegen van Cusco naar Lima. Ik was er om 10.00 uur om in te checken, maar uiteindelijk door alle vertragingen vloog ik pas om half 5. Om 6 uur kwam ik aan in Lima en toen wist ik ook nog de domste taxichauf uit te zoeken. Hij heeft er 1,5 uur over gedaan om me naar mijn hostel te brengen. Hij kom de straat niet vinden......
Morgen vlieg ik door naar Buenos Aires, Argentinie. Hier ga ik samen met Madeleine 3 weken reizen. We hebben een heel plan uitgestippeld dus ik hoop dat het allemaal gaat lukken. 10 april vliegt madeleine weer terug naar Nederland en ik weer naar Cusco :)
Het volgende verhaaltje komt snel vanuit Argentinie... joehoe
dikke kus, Maud
ps: bedankt voor de kaarten, sms-jes en berichtjes voor mijn verjaardag. Super leuk!
22 Maart 2009 - 09:55
Marlou:
Heee chica....
Ik weet niet of je dit nog leest, maar een goede vlucht vandaag en heel veel plezier in Argentinie!!!
Leuke foto's, zeker die van de cavia.... :P ieeeee...echt te vies!!
Tot skypes ;)
xxxx(K) Marlou -
22 Maart 2009 - 10:36
Yvonne:
ha lieverd, moet ik nu over een paar maanden op Max en Ernie letten? Zullen ze ook smaken.Wel lekkere taart !!!Doei veel plezier in Argentinie. -
22 Maart 2009 - 12:14
Annemarie:
He maud, bah een cavia opeten klinkt raar (heb er vroeger zelf ook ooit eentje gehad).
Veel plz in argentinie!!! en doe mn zus de groeten.
xxx -
22 Maart 2009 - 23:51
Geert:
Heej Maudje,
Op de 1e plaats nog van harte gefeliciteerd! Een kwart eeuw oud alweer!
Goed om te horen dat je weer aan t reizen bent!
Argentinie zal je wel bevallen, mooi land, wel behoorlijk westers.
Trouwens als je in Buenos Aires een party hostel wilt, is Millhouse the place to be, heb t daar 2 weken volgehouden. Zit zelf nu in Mexico, ook niet verkeerd moet ik zeggen.
Veel plezier in Argentinië! En tot horens! -
23 Maart 2009 - 07:58
Maartje (FSH):
Hoi Maud,
wat een avonturen! En fijn dat je toch naar huis kon voor de begrafenis van oma; gecondoleerd.
Afgelopen vrijdag is de diploma-uitreiking geweest. Jammer dat je er niet bij kon zijn, maar ik heb je toch even genoemd.
Geniet er nog lekker van en laat even weten wanneer je weer terug bent, OK? (Misschien kun je je diploma bij de uitreiking in juli in ontvangst nemen. Idee?)
Grtjs, Maartje -
25 Maart 2009 - 12:48
Lilian:
Net terug van een zalige ontspannen vakantie.
Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag,lekker die cavia was wat voor Han.Hij heeft leguaan gegeten ikke dus niet.
Volgende week weer werken en Han is nu met pensioen,die bofkont.
Groetjes Lilian -
25 Maart 2009 - 22:04
Anneke Oet Haor:
HIEP HIEP HOERA ZEGT DE SLAK,IK KAN NIET ZO SNEL ,BEN AL EEN BEETJE OUD.MAUD ALSNOG VAN GANSER HARTE PROFICIAT EN NOG HEEL VEEL VLINDERRIJKE JAREN.DIEN PAP EN MAM WORE VANAOVEND -
25 Maart 2009 - 22:09
Anneke Oet Haor:
HIEP HIEP HOERA ZEGT DE SLAK,IK KAN NIET ZO SNEL ,BEN AL EEN BEETJE OUD.MAUD ALSNOG VAN GANSER HARTE PROFICIAT EN NOG HEEL VEEL VLINDERRIJKE JAREN.DIEN PAP EN MAM WORE VANAOVEND BIE MICH.PAP HAEF MICH WEER ENS COMP.LES GEAEVE.MAUD WIE IS MIT DE VLNDERS ?VLEGE ZE NOCH?HEEL VEUL PLEZEER EN FIJNE VAKATIE KUSJES ANNEKE