Rondreis door Costa Rica
Door: Maud
Blijf op de hoogte en volg Maud
13 Mei 2007 | Costa Rica, San José
Voor diegenen die geen zin hebben om het hele verhaal te lezen....even in het kort: We zijn op maandag 07 mei begonnen met met een rondreis door Costa Rica. Vanuit San Jose zijn we naar de caribische kust vertrokken en naar Puerto Viejo, Cahuita en Tortuguero geweest. Na genoeg rasta cultuur te hebben gezien zijn we naar Monteverde en Rincon de la Vieja gegaan. Op deze twee
plaatsen zijn we erg actief bezig geweest dus moesten we natuurlijk wel even ergens uitrusten. Dit hebben we gedaan op Playa Samara. Hier hebben we 4 dagen heerlijk gerelaxd op het strand en vanuit daar zijn we naar onze laatste bestemming in Costa Rica vertrokken...Manuel Antonio.
En nu het hele verhaal:
Dus....we gingen weg uit San jose richting Puerto Viejo. Ik was vorig jaar nog niet aan de caribische kant geweest dus dat werd de hoogste tijd. Vlak voor Limon (grote havenplaats in cr) hadden we een korte pauze. Dit bleek wat langer te gaan duren, want de bus was kapot, waardoor we op een nieuwe moesten wachten. Een half uurtje ging voorbij voor we de volgende bus konden pakken. In totaal hebben we er ongeveer 5 uurtje over gedaan en waren we rond 15.00 u in Puerto Viejo. De caribische kust is echt een heel verschil met de rest van CR. De mensen zijn een stuk donkerder dan de Tico's, er wonen voornamelijk rasta's, en er heerst een ander cultuurtje.
In Puerto Viejo kwamen we erachter dat we niet genoeg geld bij ons hadden en aangezien we in het dorp zelf niet konden pinnen moesten we de volgende dag terug naar Limon. Dit ging allemaal sneller dan gedacht waardoor we diezelfde middag nog tijd over hadden om een fiets te huren. Vanuit Puerto Viejo zijn we op een cruiser naar Manzanillo gefiets (14 km). Het was een lange mooie weg langs de kust. In Manzanillo hebben we op het strand uitgerust en een duik genomen in zee. Op de terugweg hebben we verschillende groepen apen gezien.
De volgende dag zijn we in een dorpje verderop naar een park geweest. Het nationale Park van Cahuita. Het park heeft 2 ingangen. Wij zijn begonnen bij Puerto Vargaz en vanuit daar gelopen naar de andere ingang. Het was een super mooie tocht van ongeveer 4 uur met veel mooie stranden en veel verschillende dieren.
Op donderdag moesten we afscheid nemen van Puerto Viejo. We wilden in 1 dag naar Tortuguero. Dat betekende dus om
half 5 opstaan en om half 6 de bus pakken naar Limon. Vanuit Limon kon je naar Moin om daar met een bootje naar Tortuguero te varen. De ze bootjes varen alleen als ze genoeg mensen hebben die mee willen. Helaas waren Marlou en ik de enige die dag en hebben we van smorgens
8 uur tot smiddags 3 uur moeten wachten op de reguliere boot. Er zou er ook eentje om 10 uur smorgens moeten gaan maar daar bleek de motor van kapot. Hadden wij ff pech.....Uiteindelijk vertrok het bootje dus om 3 uur en waren we rond half 7 in Tortuguero. Daar hebben we gelijk een kanotoer geboekt voor de volgende morgen. Omdat deze toer om 6 uur begon moesten we weer vroeg op,
maar het was wel de moeite waard. We zaten in een kano met 6 andere mensen een een gids. Deze heeft ons veel verteld over de dieren. Als we die gids niet bij ons hadden gehad hadden we waarschijnlijk geen beestje gezien. Maar hij zag toekans, verschillende andere
vogels, spider monkeys en kaaimannen. De toer duurde 4 uur en toen we uit het bootje stapte waren we zo moe dat we maar terug naar bed zijn gegaan. Die middag besloten we om de volgende dag te vertrekken omdat de avondtoers om schildpadden te zien waren afgelast. Erg jammer natuurlijk.
Zaterdag moesten we eerst weer met de boot naar de bewoonde wereld en vanuit daar weer een aantal bussen pakken richting Monteverde. Na ongeveer al 12 uur gereisd te hebben was het laatste uur ook nog eens een enorme hobbel en draai weg. Monteverde was wel een super mooi dorpje omringt door regenwoud. Hier hebben we de zondag maar tot wasdag gedoopt en op maandag hebben we een canopy en een skywalk toer gedaan. Bij de skywalk liep je door het regenwoud en over hangbruggen die verschillende delen van het bos met elkaar verbonden. De langste brug was bijna 300 meter en de hoogste rond de 130 meter. Na een uurtje wandelen hadden we die toch gedaan en moesten we wachten een aantal mensen die oop de canopy gingen doen. Canopy is een soort tokkelen. Bij het bedrijf waar wij bij zaten hadden ze 11 kabels waarvan de eerste 5 oefenkabels waren en daarna kregen we een hele hoge een hele lange en een hele snelle kabel. Echt super vet...
Na de canopy hebben we die middag de bus naar Liberia gepakt, omdat we de volgende dag naar Rincon de la Vieja wilde. Dit is een park, waar ze watervallen en vulkanen hebben. In Liberia sliepen we in een krakkemikkig
hostel, maar het was wel goedkoop. Voor 5 dollar p.p. konden we blijven en de eigenaar was ook wel leuk :)Dinsdags zijn we dus het park in gegaan en hebben we eerst een tocht naar een waterval gemaakt. Deze was erg zwaar maar eenmaal bij die waterval hadden we er geen spijt van. Het was 5 km heen en 5 km terug, maar er was zoveel hoogte verschil dat het wel lastig was. Terug bij het beginpunt hebben we (in gezelschap van een neusbeertje dat later die middag onze tas probeerde te stelen) wat gegeten. De tweede tocht zou in totaal nog 2 uur duren en sportief als we zijn besloten we die ook nog te doen :) Deze tocht leidde ons langs minivulkanen,
modderpoelen van rond de 70 graden en geizers. Terug bij ons hostel gingen we wat te eten halen maar toen begon het zo hard te regenen dat we 1,5 uur vastgezeten hebben in de supermarkt. En doordat het zo hard regende wilde de beestjes ook niet meer buiten blijven wat voor ons betekende dat we een dikke vette spin (echt hudge) in ons kamer hadden. De leuke eigenaar heeft em door midden gehakt....:)
Na al die actieve dagen konden we eindelijk gaan relaxen op het strand. Vanuit Liberia zijn we via Nicoya naar
PLaya Samara gegaan. Hier zijn we 4 dagen gebleven. We hebben alleen maar op het strand gelegen en cocktails gedronken...heerlijk. Het enige actieve die dagen was mijn surfles van (Het ging echt vet goed. Zon lesje is toch wel handig) en het ontwijken van the crocodile hunter.
Het is nu maandag 21 mei en gisteren zijn we de hele dag onderweg geweest om vanuit Samara naar Manuel Antonio te komen. Eerst van Samara naar Nicoya, toen van Nicoya naar Playa Naranjo, met de ferry naar Puntaneras en van daaruit met de bus naar Quepos. De laatste bus was van Quepos naar Manuel Antonio. Omdat het park vandaag dicht is wilden we op het strand gaan liggen, maar aangzien het enorm hard regent is dit geen goed idee. Morgen vroeg gaan we naar het park en morgen middag gaan we terug naar mijn gastfamilie. Daar kunnen we onze kleren weer eens wassen en het ticket regelen voor Guatemala. We vertekken donderdag of vrijdag richting Guatemala, Honduras en Nicaragua.
Nou, we zijn er weer vandoor. Groetjes en dikke kus
Marlou en Maud
13 Mei 2007 - 19:33
Yvonne:
leuke foto´s meiden. Zo te zien valt het eten ook nog wel mee en de coctails ook wel he. Leuke beestjes hoor. Groetjes mam -
15 Mei 2007 - 10:25
Ankie:
heej maudie en marlou,
ziet er weer erg gezellig uit aan de andere kant van de wereld. zo te zien gaat het goed met jullie.
wel leuk dat er iemand naar je vernoemd is daar in Costa Rica. naast een Limburgse Maud nu ook een Costaricaanse Maudje.
gr ankie -
17 Mei 2007 - 09:04
Hella:
wat een prachtige foto's en wat een leuk petekindje heb je.al bruin geworden?
niet bang voor de apies? en die kroko's zitten toch wel achter draad hoop ik.
besos, ma en tante
21 Mei 2007 - 19:39
Maud:
Volgende keer foto's vanaf de canopy in monteverde....
liefs Maud -
25 Mei 2007 - 18:18
Yvonne:
he meiden, komen jullie nog wel naar huis. Het ziet er wel erg relaxt uit daar. liefs en een dikke kus -
25 Mei 2007 - 18:59
HELLA:
OLA CHICA'S, COMO ESTA? MET DE COCTAILS GOED ZIE IK,MAAR KOMT T DAARDOOR DAT DE FOTO'S NIET ZO DUIDELIJK ZIJN? iK ZIE WEL DAT JULLIE HET HEEL GEZELLIG HEBBEN DAAR. MUCHO PLACER A GUATEMALA. -
27 Mei 2007 - 09:39
Annemarie:
HEE MAUDJE EN MARLOU!!
ziet er mooi uit en voor chill! Geniet er van!! Hier is t weer regenachtig, bah bah, wel fijn als je moet studeren ;)
have fun xx annemarie