Ya estamos en Guatemala
Door: Maud
Blijf op de hoogte en volg Maud
28 Mei 2007 | Guatemala, Guatemala-stad
Rond 7 uur waren we weer ´thuis´ en hadden Sandra en de andere Nederlanders die dit jaar met Isop mee zijn gekookt. Lekker hollandse pot: Aardappelen met sperziebonen en een gehaktbal. De Costaricanen vonden het allemaal erg lekker. Na het eten nog even bijgeklets met iedereen en gaan slapen, want de volgende dag moesten alle kleren gewassen worden, het ticket naar Guatemala geregeld zijn en het eten gekookt worden voor die middag.
Zo gezegd, zo gedaan.....Smorgens om 8 uur begonnen met wassen (gelukkig hadden we zon en was de was ook zo droog) en ook alvast begonnen met koken. Toen Yamileth en de kids thuis kwamen had ik alles zo ver klaar, ik moest alleen de bieten nog snijden voor de salade. Yamileth begon al te lachen toen ze thuis kwam, want wat bleek nu die bieten moeten gekookt worden......Ja wist ik veel. Na een uurtje wachten konden we eindelijk eten. Verder hebben we die middag het ticket gereserveerd, betaald en opgehaald. Die avond de tassen weer gepakt en een heel deel bij Tita laten staan. We moesten om half 9 op het vliegveld zijn en omdat het smorgens altijd superdruk is zijn we om 5 uur opgestaan en hebben we om 6 uur de bus gepakt naar Alajuela waar het vliegveld is.
Het eerste deel van de vliegreis was niet zo prettig. Er waren drie stoeltjes naast elkaar en ik zat naast iemand die echt enorm stonk. Werd er gewoon misselijk van...niet zo leuk dus, maar alles kwam goed toen we de tussenstop in Managua (Nicaragua) hadden. Ik raakte aan de praat met de stewards en we mochten van hun ook naar achteren komen zitten. Toen we ook nog van een van hen een bailey´s en een chocolade cakeje kregen was onze dag weer goed....
Na twee uurtjes vliegen landde we in Guatemala City, waar we ook gelijk weer vertrokken zijn. De eerste stop was Antigua. Vorig jaar heb ik in hostel The black cat gezeten. Dit was erg leuk dus gingen we er weer naar toe. Daar hebben in een dorm geslapen. Er staan 8 bedden, maar omdat het zo rustig was hadden we de kamer voor ons alleen....tenminste de eerste avond. Antigua is een mooi stadje waar je goed voor souveniertjes kunt shoppen en lekker in het park kunt rondhangen. Dit hebben we dan ook maar gedaan. De eerste avond hebben we lekker in een restaurantje gegeten waar we ook aan de waterpijp konden. Met appeltjessmaak....:)
De dag erna geshopt en zelfs naar een museum geweest waar werken stonden van Dali en Picasso. Sávonds weer lekker gegeten en kennis gemaakt met 2 amerikanen die ons op een drankje wilde trakteren. We zijn met hun in een restaurantje geweest en hebben wat verteld. Een van de twee bleek in Costa Rica te wonen en een makelaarsbedrijf te hebben. Heb zijn kaartje in de pocket....
We waren (hun) moe en zijn niet meer mee op stap geweest. Terug bij ons Hostel lag Ned onze Servische vriend alweer in bed. Hij was die middag al ziek. Bleek later dat hij zich voor niets heeft ingeend, geen malariapillen slikt en water uit de kraan drink....ja hallo..beetje dom wah. Marlou heeft em voorgelezen wat hij allemaal voor ziektes kon krijgen. Hij schrok toch wel een beetje. Hahaha.
Vanuit Antigua hebben we een shuttle busje (aangezien dit even duur was als de publieke bus) gepakt naar Panachachel. Dit stadje ligt aan het meer van atitlan. Vanuit Pana hebben we de boot gepakt naar San Pedro. Hier zijn we nu nog steeds. Vanmorgen zijn we naar de weekelijkse markt geweest in Chichicastenango. Dit is een super grote markt. Marlou heeft een tas en een fotolijstje gekocht en ik een haarband. En voor de insiders....we zijn vaak naar de wc gerend!
Morgen gaan we een kayak huren...of ja eigenlijk twee anders wordt het meppen. We gaan hiermee het meer oversteken naar San Marcos. Verder blijven we nog een dag aan het meer, maar dan in Jaibalito. Daar ligt een supermooi hotel, met jacuzie met uitzicht op het meer.
Wat we verder nog allemaal gaan doen in Guatemala dat horen jullie snel.....
Adios Amigos!!!
Besos Marlou y Maud
28 Mei 2007 - 05:23
Han En Lilian:
Zo te zien ziet t er allemaal super uit waar jullie naar toe gaan,blij t berichtje voor de indiders te horen,maar ja te vaak is ook niet leuk!!Wachten met
spanning op het volgende verslag.
Groetjes van Oma,Ome Hein en Tante Leen en natuurlijk veel plezier verder.
28 Mei 2007 - 09:18
Geert:
Hoi meiden!
Leuk om weer eens een verhaal van jullie te lezen. -
28 Mei 2007 - 09:29
Geert:
Daar deed ik iets fout, och ja, dan nog maar een berichtje erachter aan.
Niet dat ik verder zoveel zinnigs te melden heb...
Ik had al de schijt toen ik hier een pijlstaartrog in de zee tegen kwam, en jullie steken gewoon een rivier met krokodillen over!
Trouwens nog geluk gehad dat krokodillen geen zin hadden in een buitenlands hapje. :-)
Ben benieuwd wat jullie verder nog meemaken! Verder nog heel veel plezier met de verdere reis door Guatemala!
Groetjes Geert -
28 Mei 2007 - 10:19
Char:
He maudje,
Zo te zien heb je het weer prima naar je zin in verweggiestan! Ik maar hard aan het werk met mn scriptie (tis ook nooit goed bij je weet wel!) en jij bent lekker vakantie aant vieren... Maar goed geniet er nog van, want time flies when your having fun!
Chao y hasta pronto!
Besos Char. -
28 Mei 2007 - 10:40
Hella:
he chica's,zet de resolutie van jullie fototoestel hoger. staat op 480 moet op zijn minst naar 2000 megapixels.
zonde van die prachtige foto's.
het lijkt wel of de coctails steeds groter worden.voor de rest ziet het er weer gezellig uit.
besos mam en tanti -
30 Mei 2007 - 09:31
Goyka:
Hey meiden,
ik heb eindelijk de tijd om eens op jullie berichten te reageren. Zo te horen hebben jullie het goed naar je zin. Ik ben benieuwd naar wat jullie nog allemaal gaan doen en ik zal dan ook jullie site in de gaten houden. Ik stuur jullie deze week of het weekend nog een mail.
Heel veel plezier.
Liefs Goyka -
31 Mei 2007 - 14:30
Yvonne :
hoi Marlou en Maud,
Het ziet er steeds gezelliger uit daarzo.
Hier regent het alweer eens.Maarrrrr de jacuzie is in gebruik en daar ga ik lekker in vanavond. Dikke kus en groetjes
van je allerliefste mama en tante -
31 Mei 2007 - 15:03
Martien:
ha die maud en marlou alles kids en hoe is het daar in guata. hebben jullie het fijn?? hier loopt ook alles op rolletjes. donderdag trouwt nicole en mark en vrijdag morgen om 6.00 uur vertrekken ze naar malaga op vacantie.gilda en ik brengen ze naar brussel we vertrekken hier om 1.00 uur. de groeten aan iedereen daar en bereidt ze maar voor op mijn komst met gilda uiteraard. jongens de groeten en blijf op de hoede. martien gilda monique en nicole en partners.