Nicaragua - Reisverslag uit Rivas, Nicaragua van Maud Buggenum - WaarBenJij.nu Nicaragua - Reisverslag uit Rivas, Nicaragua van Maud Buggenum - WaarBenJij.nu

Nicaragua

Door: Maud

Blijf op de hoogte en volg Maud

28 Juni 2007 | Nicaragua, Rivas

Hey allemaal,

Deze keer toch weer even zin om wat te schrijven. Vanuit Copan zijn we naar de hoofdstad van Honduras gegaan. Daar zijn we 1 nacht gebleven om de volgende morgen de bus naar Leon in Nicaragua te pakken. In Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras, hebben ze volgens mij nog niet veel toeristen gezien, want ik voelde me net een attractie. Als we gewoon in het park waren gaan zitten en een petje voor ons hadden neergelegd, hadden we nog geld verdient ook.

De bus naar Leon vertrok al vroeg dus we moesten weer eens om 5 uur opstaan. Bij de grens met Nicaragua hebben we na lang rekenen de Lempriras om kunnen ruilen voor Cordobas en werden we met een soort riksja de grens over gereden. Aan de kant van Nicaragua hebben we een bus naar Leon gepakt.

In Leon zijn we van donderdag tot zondag gebleven. Hier hebben we de stad een beetje bekeken. In Leon staat de grootste Cathedraal van midden amerika. We zijn naar een strand geweest dat in de buurt lag en verder zijn we gaan volcano boarden. Dit was echt super. We zijn met een board de vulkaan opgeklommen, om er vervolgens met 50 km per uur van af te glijden. Er staat een filmpje op www.bigfootadventure.com.

Vanuit Leon zijn we naar Granada vertrokken. Een spaans koloniaal stadje in nicaragua. Sommige delen van de stad zagen er ook erg spaans uit. Hier hebben we de stad bekeken met paard en wagen. Die rijden hier nog veel rond. In Granada zijn we door tijdnood maar 1 dag gebleven. De ferry naar isla de ometepe vertrok om 2 uur en kwam daar om 6 uur aan. Veel mensen die we tijdens de trip hebben leren kennen zaten ook òp de boot. we besloten om met zen allen naar hetzelfde hostel te gaan. Hier hebben we 2 gezellige dagen gehad. We waren met zen 10en. Een stel uit denemarken, 2 jongens uit israel, 2 jongens uit de usa, 1 uit canada, meisje uit duitsland en wij natuurlijk. Sommige hebben de vulkaan beklommen, andere zijn naar het strand gegaan, maar savond zaten wer allemaal gezellig bij elkaar. Een mooie afsluiter van een super gave vakantie.

Vandaag zijn we in Rivas aangekomen en morgen vertrekken we vanuit hier naar San Jose, Costa Rica. Hier wil ik nog men oude school bezoeken en een aantal vrienden van vorig jaar. Ook moeten we nog wat tijd doorbrengen met men familie en natuurlijk soeveniers gaan inslaan.

Waarschijnlijk wordt dit men laatste verhaaltje, aangezien we volgende week woensdag alweer op nederlandse bodem staan. Maar niet getreurd, waarschijnlijk is deze webpagina vanaf januari weer actie :) :)

Thanx voor de leuke berichtjes allemaal en ik zie jullie snel in Nederland.

Dikke kus Maud

• 28 Juni 2007 - 06:59

Madeleine:

Hey Maud!

Wat een mooi verhaal weer met mooie gebeurtenissen! Ben stiekem wel wat jaloers hoor ;)

Geniet nog even van de laatste dagen in Costa Rica! Dan ben je weer helemaal fit voor de zomer(activiteiten) die er hier aan komen! Wordt top!

xxx Madeleine.

• 28 Juni 2007 - 20:53

Hella:

ahum

• 30 Juni 2007 - 01:07

Henri:

Hola maudje,

Bedankt voor je berichtje leuk! Ja je hebt helemaal gelijk, de Bays is super gaaf. De sfeer is helemaal goed en de feestjes gaan goed los. Zit er vanaf woensdag en zal er blijven tot maandag of dinsdag denk ik. Ben bezig met mijn open water, super cool!

Geniet er nog even van en wie weet tot ooit!

Geluk!

• 07 Juli 2007 - 10:55